Vegetarische quinoa tempeh bowl

Door |2024-01-15T14:25:28+01:00januari 15th, 2024|

Vegetarische quinoa tempeh bowl  Projectgroep Studentensmaak - vijf studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HAN – zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een recept geschikt voor mensen met een prikkelbare darm*. Het recept is eenvoudig, snel en makkelijk verteerbaar. Het is dan ook gluten- en lactosevrij en plantaardig. Hoofdgerecht 2 [...]

Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische quinoa tempeh bowl

Vegan sticky tofu

Door |2023-10-20T15:36:44+02:00oktober 20th, 2023|

Vegan sticky tofu Hoofdgerecht 2 personen, 30 minuten (60 minuten voorbereiding) Ingrediënten: 400 gram tofu 2 tl maïzena 1 eetlepel zonnebloemolie 500 gram Japanse wok groente 150 gram volkoren noodles (ongekookt) Voor de saus 1 eetlepel Sojasaus 1 eetlepel Ketjap Manis 1 eetlepel olijfolie ½ theelepel suikers 1 teentje knoflook (geperst) 1,5 cm gember (geraspt) 1 [...]

Reacties uitgeschakeld voor Vegan sticky tofu

Tomaten parelcouscous met witte kaas

Door |2023-05-05T14:14:44+02:00juni 23rd, 2023|

Tomaten parelcouscous met witte kaas Hoofdgerecht 2 personen, 25 minuten bereiding Ingrediënten: 100 gram parelcouscous 1 pakje pastasaus basis pikant 2 paprika’s 1-2 uien 1 courgette 1 aubergine 40 gram witte kaas Kruiden: peper, basilicum gedroogd, basilicum vers Liever plantaardig? Vervang de witte kaas met een blikje kikkererwten Bereidingswijze: Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Snipper [...]

Reacties uitgeschakeld voor Tomaten parelcouscous met witte kaas

Zomerse couscoussalade met mango

Door |2023-09-29T17:16:49+02:00juni 9th, 2023|

Zomerse couscoussalade met mango Hoofdgerecht 2 personen, 30 minuten bereiding Ingrediënten: 75 gram volkoren couscous 150 gram kikkererwten 160 gram vegetarische kipstuckjes 2-3 handjes veldsla 1 mango 1 rode ui 100 gram cherrytomaatjes 1/3 komkommer 100 ml griekse yoghurt 0% kruiden: ras el hanout, peper, zout, knoflookpoeder, peterselie (natriumarm) groentebouillonblokje olijfolie Bereidingswijze: Spoel de kikkererwten (uit [...]

Reacties uitgeschakeld voor Zomerse couscoussalade met mango

Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes

Door |2023-04-21T10:37:21+02:00mei 26th, 2023|

Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes Hoofdgerecht 2 personen, 20 minuten bereiding Ingrediënten: 1 pakje vegetarische gekruide wokreepjes of tempeh 1 ui 1 knoflookteentje 4 eieren 400-500 gram sperzieboontjes ½ pakje boemboe sajoer boontjes (bv. Conimex) 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad Optioneel: tabasco/sambal, 2 eetlepels soja saus (groen Kikkoman). Indien je de tempeh wilt marineren [...]

Reacties uitgeschakeld voor Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes

Vegetarisch wokgerecht met sugarsnaps

Door |2023-09-29T17:16:38+02:00mei 12th, 2023|

Vegetarisch wokgerecht met sugarsnaps Hoofdgerecht 2 personen, 20 minuten bereiding Ingrediënten: 150 gram Samasaya zee algen noedels (verkrijgbaar bij AH) 4 eieren scheutje melk 400 gram Aziatische wokgroenten met sugar snaps en taugé 250 gram champignons Sojasaus 1 teen knoflook (fijn gehakt) 1 eetlepel bbq-saus 1 lepel chilisaus Zwarte peper Laos Bereidingswijze: Kluts 4 eieren in [...]

Reacties uitgeschakeld voor Vegetarisch wokgerecht met sugarsnaps

Broccoli koekjes met hüttenkäse

Door |2023-05-05T14:03:34+02:00april 28th, 2023|

Broccoli koekjes met hüttenkäse Hoofdgerecht 4 porties, 30 minuten bereiding Ingrediënten: Voor de koekjes 1 kleine broccoli 1 ui 1 teentje knoflook 3 el volkoren meel 2 eieren 40 gr feta Kruiden naar keuze zoals chilivlokken, Italiaanse kruiden en paprikapoeder Scheutje olijfolie Voor het beleg Hüttenkäse Tomaatjes Sla Optioneel: balsamico crème Bereidingswijze: Snijd de broccoli in [...]

Reacties uitgeschakeld voor Broccoli koekjes met hüttenkäse

Mexicaanse bowl met tomatenrijst en vegetarisch gehakt

Door |2022-11-10T11:47:15+01:00november 10th, 2022|

Vegetarische Mexicaanse bowl Hoofdgerecht 2 personen, 25 minuten bereiding Ingrediënten: 80 gram ongekookte zilvervliesrijst 1 rode ui Blikje mais 1 tak romaatjes Halve avocado 1 rode en 1 gele paprika 100 gram vegetarisch gehakt Blik tomatenblokjes Euroma fajita kruiden 2 eetlepels olie Eventueel jalapeno pepers 3 eetlepels geraspte kaas 30+ Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op [...]

Reacties uitgeschakeld voor Mexicaanse bowl met tomatenrijst en vegetarisch gehakt

Vegetarische preistamppot met gekookt ei

Door |2022-11-10T11:30:06+01:00november 10th, 2022|

Vegetarische preistamppot Hoofdgerecht 2 personen, 25 minuten bereiding Ingrediënten: +/- 300 gram aardappels 400 gram gesneden prei 100 gram zuivelspread 2 gekookte eieren 1 eetlepel kerriepoeder 1 appel Handje peterselie Bereiding: Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. Gaar. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat [...]

Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische preistamppot met gekookt ei

Herfstsalade met oranje groenten en warme appel

Door |2022-11-10T11:06:44+01:00november 10th, 2022|

Herfstsalade, hoofdgerecht 2 personen, 30 minuten Ingrediënten: ½ pompoen 2 rode uien 6 wortels 1 appel 150 gr quinoa 1 zakje gesneden rode kool 75 gr veldsla 80 gr zachte geitenkaas 1 hand pistachenoten Voor de dressing: 1 el olijfolie 1 el honing Sap van ½ citroen Tijm Snufje peper Snufje zout Bereidingswijze: Verwarm de oven [...]

Reacties uitgeschakeld voor Herfstsalade met oranje groenten en warme appel
Ga naar de bovenkant