Zomerse couscoussalade met mango

Hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 75 gram volkoren couscous
  • 150 gram kikkererwten
  • 160 gram vegetarische kipstuckjes
  • 2-3 handjes veldsla
  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1/3 komkommer
  • 100 ml griekse yoghurt 0%
  • kruiden: ras el hanout, peper, zout, knoflookpoeder, peterselie
  • (natriumarm) groentebouillonblokje
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Spoel de kikkererwten (uit blik) af onder de kraan en dep droog. Voeg 1-2 theelepels ras el hanout kruiden toe en 1/2 eetlepel olijfolie. Meng door elkaar en verspreid over een bakplaat. Rooster in 20-25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat ze knapperig zijn. Hussel tussentijdse even om.
  2. Snijd de komkommer en mango in kleine blokjes, halveer de tomaatjes en maak dunne (halve) ringetjes van de rode ui.
  3. Breng 200 ml water aan de kook met een half bouillon blokje. Zet het vuur uit en voeg de couscous toe aan de pan. Laat 5 minuten afgedekt stomen.
  4. Verwarm in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Bak de vegetarische kipstuckjes en voeg de ras el hanout kruiden toe zodat alle stukjes goed bedenkt zijn.
  5. Meng in een schaaltje de griekse yoghurt met de 1 theelepel knoflook poeder en peterselie. Peper en zout naar wens.
  6. Zodra de kipstuckjes, couscous en kikkererwten klaar zijn, dien je alles samen op.

Recept van Willemijn,
Diëtist en leefstijlcoach