Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes

Hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 1 pakje vegetarische gekruide wokreepjes of tempeh
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 4 eieren
  • 400-500 gram sperzieboontjes
  • ½ pakje boemboe sajoer boontjes (bv. Conimex)
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad
  • Optioneel: tabasco/sambal, 2 eetlepels soja saus (groen Kikkoman). Indien je de tempeh wilt marineren

Bereidingswijze:

  1. Kook water in twee verschillende pannetjes voor de eieren en sperziebonen.
  2. Snijd de sperzieboontjes, ui en pers de knoflook.
  3. Voeg in het pannetje met kokend water de eieren toe, kook ze zo’n 6-7 minuten. Voeg in het andere pannetje met kokend water de sperziebonen toe, kook ze zo’n 5 minuten.
  4. Zet een wokpan op het fornuis en voeg 1 eetlepel vloeibaar bak en braad toe en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg na 2 minuten ook de vegetarische wokreepjes toe.
  6. Voeg nadat de sperziebonen zo’n 5 minuten hebben gekookt deze toe in de wokpan bij de wokreepjes/ui/knoflook. Bak zo’n 4-5 minuten mee: voeg daarbij het ½ pakje boemboe sajoer boontjes toe (bereid het volgens verpakking met wat water).
  7. Schrik en pel de eieren nadat ze 6-7 minuten gekookt hebben.
  8. Serveer vervolgens de eieren met de sperziebonen en vegetarische wokreepjes gebakken in ui en knoflook.

Recept van Joni,
Diëtist en leefstijlcoach