Vegetarische preistamppot
Hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten bereiding
Ingrediënten:
- +/- 300 gram aardappels
- 400 gram gesneden prei
- 100 gram zuivelspread
- 2 gekookte eieren
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 appel
- Handje peterselie
Bereiding:
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. Gaar.
- Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken, pel en snijd in parten.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de prei 3-4 minuten. Voeg de Kerrie poeder en de appelblokjes toen tijdens het bakken.
- Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
- Meng de prei erdoorheen en breng op smaak met peper.
- Verdeel de peterselie en ei erover.
- Smakelijk eten!
Tip: Voor een koolhydraat arme variant kan je de aardappels vervangen voor knolselderij of pastinaak.
Recept van Veerle,
Diëtist en leefstijlcoach