Vegetarische preistamppot

Hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • +/- 300 gram aardappels
  • 400 gram gesneden prei
  • 100 gram zuivelspread
  • 2 gekookte eieren
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 appel
  • Handje peterselie

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 20 min. Gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken, pel en snijd in parten.
  3. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de prei 3-4 minuten. Voeg de Kerrie poeder en de appelblokjes toen tijdens het bakken.
  5. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de zuivelspread en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree.
  6. Meng de prei erdoorheen en breng op smaak met peper.
  7. Verdeel de peterselie en ei erover.
  8. Smakelijk eten!

Tip: Voor een koolhydraat arme variant kan je de aardappels vervangen voor knolselderij of pastinaak.

 

Recept van Veerle,
Diëtist en leefstijlcoach