Tomaten parelcouscous met witte kaas
Hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 100 gram parelcouscous
- 1 pakje pastasaus basis pikant
- 2 paprika’s
- 1-2 uien
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 40 gram witte kaas
- Kruiden: peper, basilicum gedroogd, basilicum vers
Liever plantaardig? Vervang de witte kaas met een blikje kikkererwten
Bereidingswijze:
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
- Snipper de ui, snijd de groenten in blokjes. Snijd de witte kaas in blokjes en houd apart.
- Verhit 2 eetlepels olie in de pan en fruit de ui hierin. Als de ui glazig is voeg je de overige groente blokjes toe aan de pan. Bak voor 6-7 minuten. Voeg vervolgens de pikante pastasaus toe aan de groenten.
- Giet de parelcouscous af. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met groenten en breng op smaak met peper en basilicum.
- Voeg op het bord de witte kaas toe en de verse basilicum als toppin
Recept van Aline,
Diëtist