Tomaten parelcouscous met witte kaas

Hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 100 gram parelcouscous
  • 1 pakje pastasaus basis pikant
  • 2 paprika’s
  • 1-2 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 40 gram witte kaas
  • Kruiden: peper, basilicum gedroogd, basilicum vers

Liever plantaardig? Vervang de witte kaas met een blikje kikkererwten

Bereidingswijze:

  1. Kook de parelcouscous volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui, snijd de groenten in blokjes. Snijd de witte kaas in blokjes en houd apart.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en fruit de ui hierin. Als de ui glazig is voeg je de overige groente blokjes toe aan de pan. Bak voor 6-7 minuten. Voeg vervolgens de pikante pastasaus toe aan de groenten.
  4. Giet de parelcouscous af. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met groenten en breng op smaak met peper en basilicum.
  5. Voeg op het bord de witte kaas toe en de verse basilicum als toppin

Recept van Aline,
Diëtist