Broccoli koekjes met hüttenkäse

Hoofdgerecht
4 porties, 30 minuten bereiding

Ingrediënten:

Voor de koekjes

  • 1 kleine broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el volkoren meel
  • 2 eieren
  • 40 gr feta
  • Kruiden naar keuze zoals chilivlokken, Italiaanse kruiden en paprikapoeder
  • Scheutje olijfolie

Voor het beleg

  • Hüttenkäse
  • Tomaatjes
  • Sla
  • Optioneel: balsamico crème

Bereidingswijze:

  1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 4 minuten in een pannetje.
  2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
  3. Maak een mengsel van de eieren, het meel, de feta.
  4. Doe de broccoli in een keukenmachine totdat er kleine korreltjes ontstaan. Heb je geen keukenmachine? Hak dan de broccoli fijn met een groot mes.
  5. Meng de ui, knoflook en broccoli door het eimengsel.
  6. Maak een klein bolletje van het mengsel en bak deze in een hete pan met olie.
  7. Beleg de koekjes naar keuze.

Tip: Maak een grotere hoeveelheid koekjes in een keer en vries de broccolikoekjes in voor op een ander moment. Scheelt veel tijd!

Recept van Anne,
Diëtist