Broccoli koekjes met hüttenkäse
Hoofdgerecht
4 porties, 30 minuten bereiding
Ingrediënten:
Voor de koekjes
- 1 kleine broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 el volkoren meel
- 2 eieren
- 40 gr feta
- Kruiden naar keuze zoals chilivlokken, Italiaanse kruiden en paprikapoeder
- Scheutje olijfolie
Voor het beleg
- Hüttenkäse
- Tomaatjes
- Sla
- Optioneel: balsamico crème
Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze 4 minuten in een pannetje.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
- Maak een mengsel van de eieren, het meel, de feta.
- Doe de broccoli in een keukenmachine totdat er kleine korreltjes ontstaan. Heb je geen keukenmachine? Hak dan de broccoli fijn met een groot mes.
- Meng de ui, knoflook en broccoli door het eimengsel.
- Maak een klein bolletje van het mengsel en bak deze in een hete pan met olie.
- Beleg de koekjes naar keuze.
Tip: Maak een grotere hoeveelheid koekjes in een keer en vries de broccolikoekjes in voor op een ander moment. Scheelt veel tijd!
Recept van Anne,
Diëtist