Herfstsalade, hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten

Ingrediënten:

  • ½ pompoen
  • 2 rode uien
  • 6 wortels
  • 1 appel
  • 150 gr quinoa
  • 1 zakje gesneden rode kool
  • 75 gr veldsla
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • 1 hand pistachenoten

Voor de dressing:

  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • Sap van ½ citroen
  • Tijm
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de pompoen en wortels in reepjes. Hak de uien in grove stukken en leg met de pompoen en wortels op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en besprenkel met de dressing. Doe in de oven en bak 15-20 minuten, totdat de groenten goudbruin zijn.
  3. Snijd de appel en schijfjes en voeg deze de laatste 5 minuten toe aan de groenten in de oven.
  4. Kook intussen de quinoa in 12 minuten gaar en giet deze af.
  5. Verdeel de sla, rode kool, quinoa, groenten uit de oven en de geitenkaas over de borden en top af met gehakte pistachenoten.
  6. Eet smakelijk!

Gerecht door Anne
diëtist, leefstijlcoach