Vergoedingen bij de zorgverzekeraar

Vergoedingen 2019-05-23T20:46:35+02:00

Dieetadvisering is voor 3 uur in de basisverzekering opgenomen. Vele hebben ook een aanvullende verzekering voor dieetbegeleiding. Mocht 3 uur behandeling niet voldoende blijken te zijn en je hebt geen aanvullende verzekering voor dieetbegeleiding afgesloten? Ook dan kan de begeleiding gewoon doorlopen! Kosten die hiervoor gerekend worden zijn terug te vinden onder het kopje tarieven op de website.

Aanvullend verzekerd voor dieetbegeleiding:

In het document Vergoedingen dieetadvisering ProFitt kun je lezen of diëtetiek onderdeel uitmaakt van jouw aanvullende verzekering. Wanneer dit het geval is, zul je eerst de 3 uur uit de basisverzekering gebruiken. Daarna zal de behandeling vanuit jouw aanvullende verzekering worden vergoed. Hierover hoef je geen eigen risico te betalen!

Ketenzorg

Daarnaast is dieetadvisering voor chronische patiënten zoals diabetes mellitus (DM), longziekten (COPD), hart- en vaatziekten (CVRM) en/of overgewicht en obesitas soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (zogenaamde DBC’s). Je huisarts en diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor jouw geldt. Indien dit zo is, wordt de factuur betaald door de organisatie die dit regelt.

Heb je hier vragen over? Neem gerust contact op!

De rekening

ProFitt heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. De rekening gaat direct naar jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt zelf dus geen rekening als je aanvullend verzekerd bent en recht hebt op een vergoeding. Via je zorgverzekeraar krijg je een overzicht van de kosten die je hebt gemaakt. Ook geven zij aan welk deel je vergoed krijgt van ze.

Doorverwijzing nodig?

Je kunt een Verwijsbrief downloaden, deze uitprinten en in laten vullen en ondertekenen door jouw huisarts of specialist.

Handig om te weten is dat de diëtist direct toegankelijk is. Er is dus niet per se een verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist. Je kunt ook zonder verwijsbrief bij ons terecht.

TwitterVolg ons op twitter

YoutubeVolg ons op youtube