Vegetarische Mexicaanse bowl

Hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • Blikje mais
  • 1 tak romaatjes
  • Halve avocado
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • Blik tomatenblokjes
  • Euroma fajita kruiden
  • 2 eetlepels olie
  • Eventueel jalapeno pepers
  • 3 eetlepels geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden of zet de grill op de hoogste stand.
  2. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Smeer de buitenkant in met een klein beetje olijfolie en plaats in de oven.
  3. De paprika’s zijn goed als ze zwart geblakerd zijn. Haal ze dan uit de oven en doen ze in een plastic zakje of dek af met folie. Laat ze ongeveer een kwartiertje afkoelen. Als ze afgekoeld zijn, kan je het zwarte velletje eraf pellen. Snijd de gegrilde paprika daarna in stukjes.
  4. Kook de zilvervliesrijst in een pan met water.
  5. Snipper de ui, snijd de romaatjes in kwartjes en spoel de mais om.
  6. Verwarm in een pan olie en fruit de helft van de gesnipperde ui. Bak het vegetarisch gehakt een paar minuten mee.
  7. Voeg daarna de gekookte rijst en het blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met drie theelepels fajita kruiden en eventueel wat peper en zout.
  8. Zodra het rijstmengsel warm is, kan je het serveren in een diep bord. Voeg de tomaatjes, rauwe ui, mais en gegrilde toe. Snijd de avocado pas vlak voor het eten in plakjes om te voorkomen dat hij bruin wordt.
  9. Maak af met een klein beetje geraspte kaas en eventueel een paar pepertjes.

Recept van Willemijn,
Diëtist en leefstijlcoach