Vegetarisch wokgerecht met sugarsnaps

Hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 150 gram Samasaya zee algen noedels (verkrijgbaar bij AH)
  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 400 gram Aziatische wokgroenten met sugar snaps en taugé
  • 250 gram champignons
  • Sojasaus
  • 1 teen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 eetlepel bbq-saus
  • 1 lepel chilisaus
  • Zwarte peper
  • Laos

Bereidingswijze:

  1. Kluts 4 eieren in een kom en voeg een beetje melk, peper en minimaal zout toe.
  2. Bak in een koekenpan met een beetje olie 3 dunne omeletjes (in circa 1 min. per kant), stapel deze op een bord, snijd in reepjes en zet opzij.
  3. Kook de noodles in 10 min. beetgaar.
  4. Snijd de champignons in plakjes en wok 1-2 min. zonder olie in een grote wokpan met wat sojasaus (en evt. wat water tegen het aanbranden).
  5. Voeg de wokgroenten, de reepjes ei, knoflook, bbq-saus, chilisaus, sojasaus (klein beetje!) en zwarte peper toe en wok dit 2-3 min. op hoog vuur. Draai het vuur daarna laag.
  6. Giet de noodles af en voeg deze toe aan de wok en roer nog eens goed door. Klaar!

Tip: laat de noodles weg en voeg eventueel een klein handje pinda’s, sesamzaad of cashewnoten toe voor een koolhydraatarme versie

Recept van Laura,
Diëtist