Vegetarisch wokgerecht met sugarsnaps
Hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 150 gram Samasaya zee algen noedels (verkrijgbaar bij AH)
- 4 eieren
- scheutje melk
- 400 gram Aziatische wokgroenten met sugar snaps en taugé
- 250 gram champignons
- Sojasaus
- 1 teen knoflook (fijn gehakt)
- 1 eetlepel bbq-saus
- 1 lepel chilisaus
- Zwarte peper
- Laos
Bereidingswijze:
- Kluts 4 eieren in een kom en voeg een beetje melk, peper en minimaal zout toe.
- Bak in een koekenpan met een beetje olie 3 dunne omeletjes (in circa 1 min. per kant), stapel deze op een bord, snijd in reepjes en zet opzij.
- Kook de noodles in 10 min. beetgaar.
- Snijd de champignons in plakjes en wok 1-2 min. zonder olie in een grote wokpan met wat sojasaus (en evt. wat water tegen het aanbranden).
- Voeg de wokgroenten, de reepjes ei, knoflook, bbq-saus, chilisaus, sojasaus (klein beetje!) en zwarte peper toe en wok dit 2-3 min. op hoog vuur. Draai het vuur daarna laag.
- Giet de noodles af en voeg deze toe aan de wok en roer nog eens goed door. Klaar!
Tip: laat de noodles weg en voeg eventueel een klein handje pinda’s, sesamzaad of cashewnoten toe voor een koolhydraatarme versie
Recept van Laura,
Diëtist