Risotto met broccolirijst

Door |2023-05-05T14:26:01+02:00juli 7th, 2023|

Risotto met broccolirijst Hoofdgerecht 2 personen, 40 minuten bereiding Ingrediënten: 100 gram risottorijst 100 gram broccolirijst 250 gram kastanjechampignons 250 gram champignons 1 courgette 50 gram geitenkaas 200 gram (vegetarische) kipstukjes 1 blokje bouillon 2 el olijfolie Bereidingswijze: Verhit de olie in de pan en bak de fijngesneden (vegetarische) kipstukjes hierin gaar. Snijd ondertussen de groenten, voeg [...]

Reacties uitgeschakeld voor Risotto met broccolirijst

Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes

Door |2023-04-21T10:37:21+02:00mei 26th, 2023|

Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes Hoofdgerecht 2 personen, 20 minuten bereiding Ingrediënten: 1 pakje vegetarische gekruide wokreepjes of tempeh 1 ui 1 knoflookteentje 4 eieren 400-500 gram sperzieboontjes ½ pakje boemboe sajoer boontjes (bv. Conimex) 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad Optioneel: tabasco/sambal, 2 eetlepels soja saus (groen Kikkoman). Indien je de tempeh wilt marineren [...]

Reacties uitgeschakeld voor Indische maaltijd met sperziebonen en vegetarische wokreepjes

Noedelsalade met gerookte kip en broccolirijst

Door |2023-04-14T09:31:42+02:00april 14th, 2023|

Noedelsalade met gerookte kip en broccolirijst Hoofdgerecht 2 personen, 10 minuten bereiding Ingrediënten: 2 nestjes volkorennoedels (Conimex of Go-Tan) 1 zak broccolirijst (400 gram) 4 lente uitjes 1 handje pinda's, cashewnoten of sesamzaadjes 100 gram gerookte kip 1 eetlepel sesam-, arachide- of zonnebloemolie 1 theelepel mierikswortel of wasabi 1 eetlepel gember (vers of ingemaakt) 2 eetlepels [...]

Reacties uitgeschakeld voor Noedelsalade met gerookte kip en broccolirijst

Koolhydraatarme boerenkool met runderrookvleesreepjes

Door |2022-11-10T11:34:44+01:00november 10th, 2022|

Koolhydraat arme boerenkool Hoofdgerecht 2 personen, 30 minuten bereiding Ingrediënten: 500 gram Pastinaak/knolselderij/bloemkool 300 gram Boerenkool 100 gram lichtgezouten runderrookvlees 1 middelgrote ui 1 Groente bouillon (zero salt) 50 ml halfvolle melk 1 eetlepel Yofresh mayonaise Bereiding: Schil de pastinaak/knolselderij/bloemkool en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water [...]

Reacties uitgeschakeld voor Koolhydraatarme boerenkool met runderrookvleesreepjes

Nasi van bloemkoolrijst

Door |2022-08-31T12:00:12+02:00augustus 31st, 2022|

Nasi, hoofdgerecht 2 personen, 15 minuten Ingrediënten: 1 bak bloemkoolrijst (400 gram) Nasigroente 400 gram Bamboe voor nasi Kipfilet 200 gram 2 eieren Knoflook Ketjap manis Sambal (optioneel) Bereidingswijze:  Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en zouten bak deze. Bak de nasigroente samen met een teentje knoflook bij de kip. Roer de [...]

Reacties uitgeschakeld voor Nasi van bloemkoolrijst

Bietensalade met geitenkaas en walnoten

Door |2022-11-01T12:41:50+01:00juli 13th, 2022|

Salade, hoofdgerecht 2 personen, 20 minuten Ingrediënten voor 2 personen: 500 gram gekookte bieten 3 el rodewijn azijn 4 el olijfolie extra vierge 2 tl grove Zaanse mosterd 3 el pompoenpitten 150 gram verse spinazie 100 gram Hollandse geitenkaas of feta 50 gram walnoten Bereiding: Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een [...]

Reacties uitgeschakeld voor Bietensalade met geitenkaas en walnoten
Ga naar de bovenkant