Risotto met broccolirijst

Hoofdgerecht
2 personen, 40 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 100 gram risottorijst
  • 100 gram broccolirijst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 50 gram geitenkaas
  • 200 gram (vegetarische) kipstukjes
  • 1 blokje bouillon
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in de pan en bak de fijngesneden (vegetarische) kipstukjes hierin gaar. Snijd ondertussen de groenten, voeg toe en bak 5 minuten mee.
  2. Verwarm in een andere pan een el olijfolie en voeg de risottorijst toe. Maak de bouillon klaar en voeg dit toe aan de rijst totdat het vocht volledig is opgenomen. Blijf erbij en roer regelmatig door de plan. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
  3. Smelt de geitenkaas door het geheel.
  4. Voeg de groenten en kip toe en je risotto is klaar om te serveren.

Tip: vervang de risottorijst volledig door broccolirijst om het gerecht nog koolhydraatarmer te maken!

Recept van Iris,
Diëtist