Koolhydraat arme boerenkool

Hoofdgerecht
2 personen, 30 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 500 gram Pastinaak/knolselderij/bloemkool
  • 300 gram Boerenkool
  • 100 gram lichtgezouten runderrookvlees
  • 1 middelgrote ui
  • 1 Groente bouillon (zero salt)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel Yofresh mayonaise

Bereiding:

  1. Schil de pastinaak/knolselderij/bloemkool en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met de bouillon (zero salt). Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee.
  2. Snijd ondertussen kleine reepjes van de runderrookvlees en snipper de ui.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de runderrookvlees reepjes in 2-3 minuten krokant.
  4. Giet de pastinaak/knolselderij/bloemkool met de boerenkool af en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de Yofresh toe om de puree smeuïg te maken.
  5. Voeg de rauwe ui en de runderrookvlees reepjes toe aan de stamppot.
  6. Breng op smaak met peper
  7. Smakelijk eten!

Tip: Mis je de aardappel? Voeg dan 200 gram aardappel en 300 gram pastinaak/knolselderij/bloemkool of pompoen toe. Hoe meer van de aardappelen je vervangt, hoe groter je koolhydraatwinst.

PS: Het is een fabeltje dat zoete aardappelen minder koolhydraten bevatten dan gewone aardappelen. Vervangen door zoete aardappelen heeft dus geen zin als je op koolhydraten wilt besparen.

 

Recept van Veerle,
Diëtist en leefstijlcoach