Nasi, hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bak bloemkoolrijst (400 gram)
  • Nasigroente 400 gram
  • Bamboe voor nasi
  • Kipfilet 200 gram
  • 2 eieren
  • Knoflook
  • Ketjap manis
  • Sambal (optioneel)

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en zouten bak deze.
  2. Bak de nasigroente samen met een teentje knoflook bij de kip.
  3. Roer de bloemkoolrijst er doorheen, en laat dit ongeveer 5 min meebakken.
  4. Als alles gaar is, doe je er wat ketjap manis door en de bamboe voor nasi.
  5. Voeg géén kookvocht toe aan het gerecht zoals wel op de boemboe staat beschreven, de bloemkoolrijst en groente geven veel vocht af waardoor dit overbodig is.
  6. Je pakt een klein pannetje en slaat 2 eitjes kapot in het midden. Even laten stollen en daarna als spiegelei voor op de nasi serveren of als roerei door de bloemkoolnasi roeren.
  7. Je koolhydraatarme gezonde nasi is klaar om te nuttigen! smakelijk eten!