Nasi, hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 bak bloemkoolrijst (400 gram)
- Nasigroente 400 gram
- Bamboe voor nasi
- Kipfilet 200 gram
- 2 eieren
- Knoflook
- Ketjap manis
- Sambal (optioneel)
Bereidingswijze:
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en zouten bak deze.
- Bak de nasigroente samen met een teentje knoflook bij de kip.
- Roer de bloemkoolrijst er doorheen, en laat dit ongeveer 5 min meebakken.
- Als alles gaar is, doe je er wat ketjap manis door en de bamboe voor nasi.
- Voeg géén kookvocht toe aan het gerecht zoals wel op de boemboe staat beschreven, de bloemkoolrijst en groente geven veel vocht af waardoor dit overbodig is.
- Je pakt een klein pannetje en slaat 2 eitjes kapot in het midden. Even laten stollen en daarna als spiegelei voor op de nasi serveren of als roerei door de bloemkoolnasi roeren.
- Je koolhydraatarme gezonde nasi is klaar om te nuttigen! smakelijk eten!