Noedelsalade met gerookte kip en broccolirijst

Hoofdgerecht
2 personen, 10 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 2 nestjes volkorennoedels (Conimex of Go-Tan)
  • 1 zak broccolirijst (400 gram)
  • 4 lente uitjes
  • 1 handje pinda’s, cashewnoten of sesamzaadjes
  • 100 gram gerookte kip
  • 1 eetlepel sesam-, arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel mierikswortel of wasabi
  • 1 eetlepel gember (vers of ingemaakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Sriracha of andere hete chilisaus
  • verse koriander of peterselie
  • Optioneel: 100 gram sojaboontjes (edamame)

Liever vegetarisch? Laat de kip weg of voeg in plaats daarvan tempeh, garnalen, rivierkreeftjes of reepjes omelet toe. 

Bereidingswijze:

  1. Leg de noedels 6 min in kokend water en roer los met een vork;
  2. Neem een grote saladeschaal. Snijd de lente uitjes in ringetjes en de gerookte kip in blokjes en doe in de schaal;
  3. Voeg de (rauwe) broccolirijst, olie, gember, sojasaus, sojaboontjes, mierikswortel ook toe en roer goed door;
  4. Giet de noedels af en voeg toe aan het geheel. Roer goed door;
  5. Verdeel de pinda’s, cashewnoten of sesamzaadjes over het geheel;
  6. Voeg verse koriander of peterselie en de srirachasaus naar smaak toe en klaar!

Recept van Laura,
Diëtist