Salade, hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram gekookte bieten
- 3 el rodewijn azijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 tl grove Zaanse mosterd
- 3 el pompoenpitten
- 150 gram verse spinazie
- 100 gram Hollandse geitenkaas of feta
- 50 gram walnoten
Bereiding:
- Snijd de bietjes in dunne partjes.
- Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken.
- Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter.
- Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
- Meng de spinazie, de geitenkaas en de walnoten & pompoenpitten met de bietjes.
- Geniet van je bieten geitenkaas salade.