Salade, hoofdgerecht
2 personen, 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram gekookte bieten
  • 3 el rodewijn azijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl grove Zaanse mosterd
  • 3 el pompoenpitten
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram Hollandse geitenkaas of feta
  • 50 gram walnoten

Bereiding:

  1. Snijd de bietjes in dunne partjes.
  2. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken.
  4. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter.
  5. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
  6. Meng de spinazie, de geitenkaas en de walnoten & pompoenpitten met de bietjes.
  7. Geniet van je bieten geitenkaas salade.