Tips voor Sinterklaas:

De pepernoten liggen al weken in de winkel maar de sinterklaastijd is nu wel echt begonnen.
Het is een tijd die gepaard gaat met veel lekkere en vooral zoete dingen!

 Wist u dat…

  • Er een verschil is tussen pepernoten (zachte brokken) en kruidnoten (rond en hard). Pepernoten zijn gemaakt van roggemeel met anijs en kruidnoten van tarwebloem met speculaaskruiden.  Omdat pepernoten (de zachte brokken) vrijwel geen vet bevatten leveren deze minder calorieën en je eet er minder van door. Kies dus liever echte pepernoten dan kruidnoten.
  • Pepernoten zo genoemd worden, omdat er witte peper in verwerkt zit
  • Het spijs in gevuld speculaas gemaakt wordt van amandelen. Bij de goedkopere soorten worden de amandelen vervangen voor (soja)bonen en suiker.  Let op, het hoofdingrediënt is dan suiker!
  • 1 stukje gevulde speculaas (40 gram) levert 150 kcal. Daar moet je 40 minuten voor wandelen om dat kleine stukje weer te verbranden
  • 1 chocoladeletter (middelgroot) is 700 kcal. Dat is evenveel als een groot bord pasta met gehakt, groente, saus en geraspte kaas
  • Stukjes mandarijn ook heel gezellig staan op tafel tijdens een sinterklaasavond

 Tip:

  • Neem alleen de dingen die je echt heel erg lekker vindt. Ze moeten minimaal een 8 of 9 zijn!
  • De dagen dat je het meeste aankomt zijn niet die tussen sinterklaas en oude&nieuw maar de dagen tussen oud&nieuw en sinterklaas.


Recept

Maak zelf lekkere magere chocolademelk (voor 1 persoon)

–          200 ml magere melk

–          2-3 schepje cacao

–          schepje zoetstof of theelepel honing

Verwarm de melk in een pannetjes, voeg een scheutje toe aan de cacao en roer deze goed door. Voeg de rest van melk toe en naar smaak de zoetstof of honing.


Recept

Een lekker toetje voor bij een sinterklaasavond (2 personen)

–          250 ml magere kwark

–          1 mandarijn

–          speculaasje

–          een beetje kaneel

Verdeel de kwark over 2 mooie glazen. Roer de kaneel door de kwark. Verkruimel het speculaasje. Verdeel de mandarijn en de stukjes speculaas over de glaasjes.

 

By | 2017-07-17T09:06:58+02:00 november 17th, 2015|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Tips voor Sinterklaas:

About the Author: