Eetpatroon op de werkvloer oktober 2020
De wekker gaat zo laat mogelijk, je hoeft immers voor niks of niemand jezelf op te tutten/klaar te maken of op tijd te zijn. Je start je laptop op – aan de keukentafel, of een ander deel in huis wat je hebt getransformeerd tot werkruimte – en eet je ontbijt terwijl je door je mail scrolt. Niet bewust etend, spoel je het weg met een kopje thee of koffie en maakt je klaar voor je online meeting.

Nadat de meeting klaar is, val je even in een gat. Misschien van verveling, onrust of andere emoties. En je denkt: goh, ik lust wel een kopje koffie, of: ‘ik kan mezelf nu wel even verwennen met een lekker koekje bij de koffie’. Het is tenslotte voorradig, en ik hoef maar twee stappen te lopen en ik heb het al voor handen. Je werkt wat taken af, kijkt nog even je mail en opent ondertussen je Social media (niemand die het ziet tenslotte), waar de advertenties van lekkere baksels en chocolade je om de oren vliegen. ‘Ik had toch nog die lekkere bonbons liggen’ hoor je jezelf denken en voor je het weet heb je er al 2 gedachteloos in je mond gestopt.

Waar je normaal gesproken om 12.30 gezellig met je collega’s luncht, is het nu totaal niet aantrekkelijk om in je eentje aan de overkant van je werkplek (lees: de andere kant van de tafel) te gaan eten. Dus: die lunch kan wel even wachten denk je. Met als gevolg dat je rond 15.00 wél trek krijgt en toch even een boterham smeert, die je wederom achter je laptop op eet. Al snel merk je dat deze boterham eigenlijk helemaal niet zo goed verzadigd, waardoor je opzoek gaat naar meer. Waar je normaal rond 17.00/17.30 je laptop dichtklapt om af te sluiten, merk je dat je nu makkelijker ‘nog even wat werk afmaakt’, omdat je notabene thuis werkt. Ondanks dat je al bijna vierkante ogen krijgt van de hele dag achter het scherm zitten. Je hebt toch geen regelmaat meer in je eten, dus iets later of eerder avondeten maakt nu ook niet echt uit. En je hebt een stuk minder honger door al dat gesnaai vandaag.

Tegenwoordig worden we overspoeld met berichten over de positieve en negatieve effecten van ons eten en drinken op onze gezondheid. Maar wat is hiervan waar? En hoe ga je om met de vele verleidingen die we de hele dag door tegenkomen? We weten wellicht allemaal dat gezonder eten begint bij het doen van de juiste boodschappen. Maar hoe kies je gezond uit al die ontelbare keuzes?

ProFiit verzorgd diverse virtuele workshops op het gebied van; gezonde voeding, omgaan met verleidingen, en een feiten en fabel kennisrace.

Wil jij met je team als jaarafsluiting een leuke en leerzame activiteit ondernemen en waarmee jij je goede voornemens dit jaar wel kunt laten slagen? Neem dan contact met ons op via info@profitt.nl of 024-2042200

 

foto: https://nl.freepik.com/vrije-foto-vectoren/werken-vanuit-huis