Gezond bananenbrood, feestelijk gerecht
1 bananenbrood, 20 minuten bereidingstijd en 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 theelepels kaneel
  • 4 handjes noten (naar keuze)
  • 1 zakje bakpoeder
  • Optioneel:
  • 50 gram pure chocolade (> 75%)
  • 2 handjes pompoenpitten
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • 1 snufje zout
  • een scheutje halfvolle melk
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Keukenmachine, grote kom, cakevorm, bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de havermout in de keukenmachine en mix tot dit verpulvert. Doe het vervolgens in de grote beslagkom
  3. Mix de noten in de keukenmachine of hak deze fijn met een goed mes. Voeg dit toe aan de beslagkom.
  4. Voeg ook het lijnzaad, hennepzaad en de pompoenpitten toe aan de beslag kom.
  5. Mix of hak de chocolade in fijnere brokken. Voeg ook dit toe aan de beslagkom.
  6. Mix de bananen in de keuken machine en voeg toe aan de beslagkom.
  7. Klop de 3 eieren los en voeg toe aan de beslagkom.
  8. Schep om tot een egaal beslag ontstaat.
  9. Voeg naar wens wat halfvolle melk toe om het wat smeuïger te maken.
  10. Leg het bakpapier in de cakevorm (zo haal je het er straks gemakkelijk uit)
  11. Doe het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood af in 45 minuten in een voorverwarmde oven. Kijk tussendoor altijd even want iedere oven is anders.
  12. Controleer na 40-45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Als de satéprikker nog vochtig is dan is de cake nog niet helemaal gaar. Laat hem dan nog even in de oven staan.
  13. Zodra hij klaar is haal je het bananenbrood uit de oven en laat je het afkoelen.
  14. Smakelijk!

Tip: vries kleine plakjes in zodat je het als tussendoortje mee kan nemen naar werk/school!

 

 

Recept van Joni
Diëtist