Traybake, hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten bereiding + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • +/- 300 gram aardappels
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 3 paprika’s (bijv. rood, oranje en geel)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • Paar stengels peterselie
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 1 bouillonblokje (natriumarm)
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepeltjes honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels en snijd met schil in partjes.
  3. Snijd vervolgens de paprika’s in reepjes, de rode ui in grove stukken en halveer de cherrytomaatjes. Snijd ook de kipfilet in grove reepjes.
  4. Breng 200 ml water aan de kook en roer het bouillonblokje er doorheen. Zet het vuur uit en voeg de zuivelspread toe.
  5. Pers de teentjes knoflook uit boven de bouillon. Voeg ook de grove mosterd en het citroensap toe. Roer goed door.
  6. Hussel de groentes, aardappelpartjes en kippenreepjes in een braadslee (of ovenschotel met dunne wand).
  7. Schenk de bouillon erover en druppel gelijkmatig de vloeibare honing over het geheel.
  8. Snijd de citroen in plakjes en leg op het mengsel.
  9. Plaats het voor 40 minuten in de oven.
  10. Snijd ondertussen een paar stengels peterselie grof en garneer de traybake hiermee zodra het uit de oven komt.
  11. Smakelijk eten!

recept: Marloes
diëtist Nijmegen