Rode kool met falafel, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram rode kool
- 2 witte uien
- 150 gram champignons
- 40 gram feta (light) (bv. apetina)
- 1 pakje falafel (bv. vivera)
- 1 zakje á 80 gram rucola
- 2 volkoren pita broodjes
- Verse hummus (zie onze post op instagram welke voldoet aan de eisen), enkel als klein laagje voor op het pita broodje (zo’n 20 gram per broodje).
- Komijnzaad
- Citroengras
- Oregano
- Peper
- zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 175 graden voor.
- Snijd de rode kool, ui en champignons klein.
- Voeg 2 pita broodjes toe in de oven en bak af volgens verpakking.
- Verhit vervolgens in een koekenpan wat olijfolie en voeg de ui en kruiden toe. Bak voor 3 minuten en voeg vervolgens de rode kool toe. Voeg na 3 minuten ook de champignons toe en bak nog zo’n 5 minuten op laag vuur mee.
- Verhit in een andere koekenpan olijfolie en voeg de falafel toe. Bak gaar in zo’n 6 minuten op middel laag vuur.
- Snijd ondertussen de feta klein.
- Zet zodra de groentes en falafel gaar zijn het vuur uit. Zet ook de oven uit en haal het pita broodje er uit.
- Verdeel over twee borden de rucola en leg daarboven op de groentes, voeg de falafel en feta daar boven op.
- Serveer het gerecht met het pitabroodje. Eventueel kan je het pita broodje besmeren met wat hummus.
Gerecht door Joni
diëtist, leefstijlcoach