Rode kool met falafel, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram rode kool
  • 2 witte uien
  • 150 gram champignons
  • 40 gram feta (light) (bv. apetina)
  • 1 pakje falafel (bv. vivera)
  • 1 zakje á 80 gram rucola
  • 2 volkoren pita broodjes
  • Verse hummus (zie onze post op instagram welke voldoet aan de eisen), enkel als klein laagje voor op het pita broodje (zo’n 20 gram per broodje).
  • Komijnzaad
  • Citroengras
  • Oregano
  • Peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 175 graden voor.
  2. Snijd de rode kool, ui en champignons klein.
  3. Voeg 2 pita broodjes toe in de oven en bak af volgens verpakking.
  4. Verhit vervolgens in een koekenpan wat olijfolie en voeg de ui en kruiden toe. Bak voor 3 minuten en voeg vervolgens de rode kool toe. Voeg na 3 minuten ook de champignons toe en bak nog zo’n 5 minuten op laag vuur mee.
  5. Verhit in een andere koekenpan olijfolie en voeg de falafel toe. Bak gaar in zo’n 6 minuten op middel laag vuur.
  6. Snijd ondertussen de feta klein.
  7. Zet zodra de groentes en falafel gaar zijn het vuur uit. Zet ook de oven uit en haal het pita broodje er uit.
  8. Verdeel over twee borden de rucola en leg daarboven op de groentes, voeg de falafel en feta daar boven op.
  9. Serveer het gerecht met het pitabroodje. Eventueel kan je het pita broodje besmeren met wat hummus.

 

Gerecht door Joni
diëtist, leefstijlcoach