Soep, hoofdgerecht (kan ook als lunch of borrelgerecht)
4 personen, 20 minuten

Ingrediënten:

  • 450 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)
  • 2 winterpenen
  • Stukje gember van 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 200 ml kokosmelk
  • Groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Kruiden (optioneel): theelepel kaneel, ½ theelepel chilivlokken
  • Pompoenpitten ter garnering

Bereiding:

  1. Schil de gember. Snipper de ui fijn en hak de knoflook en gember in kleine stukjes. Snijd de winterpenen in de lengte doormidden en daarna in halve plakjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit op middelhoog vuur de knoflook, ui en gember. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en winterpeen toe en bak dit een paar minuutjes mee.
  3. Voeg vervolgens een beetje bouillon toe, zodat het groentemengsel onder water staat. Zet het vuur wat lager en laat dit 15 tot 20 minuten pruttelen.
  4. Rooster in een apart pannetje de pompoenpitten (zonder olie).
  5. Voeg de kokosmelk en kruiden toe aan de soep. Mix met een staafmixer het geheel tot een gladde substantie. Als je de soep te dik vindt, kan je nog wat bouillon toevoegen.
  6. Serveer in een diep bord. Maak af met de pompoenpitten en een paar druppels kokosmelk.

Tip: deze soep is lekker als stevige lunch maar ook voor de avondmaaltijd. Eet er eventueel een volkoren tosti bij. Of serveer de soep in kleine glaasjes als voorgerecht of op de borrelplank.

Gerecht: Willemijn
leefstijl coach