Snelle chili

Hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 1 blikje mais
  • 1 blik tomatenblokjes met knoflook en ui
  • 1 blik zwarte bonen/bruine bonen
  • 200 gram (vegetarisch) gehakt
  • Kruiden naar smaak: paprikapoeder, chilipoeder/cayennepeper en zout
  • Yoghurt (alle soorten)

Bereidingswijze:

  1. Neem een grote of diepe (hapjes)pan en rul hierin het gehakt. Indien je geen gehakt hebt, doe dan een eetlepel olijf- of koolzaadolie in de pan voor een vegetarische versie.
  2. Voeg de uienringen en de knoflook toe en fruit dit 2 minuten aan.
  3. Pak een vergiet en giet de bonen en de mais af, voeg deze vervolgens toe aan het gehakt. Bak dit 3 minuten op middelhoog vuur mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprikapoeder en/of chilipoeder/cayennepeper toe, samen met een snufje zout naar smaak. Laat dit 5 minuten op middelhoogvuur bakken onder af en toe roeren.
  5. Serveer met 2 lepels yoghurt en evt. een paar plakjes avocado.

Recept van Laura,
Diëtist