Snelle chili
Hoofdgerecht
2 personen, 15 minuten bereiding
Ingrediënten:
- 1 blikje mais
- 1 blik tomatenblokjes met knoflook en ui
- 1 blik zwarte bonen/bruine bonen
- 200 gram (vegetarisch) gehakt
- Kruiden naar smaak: paprikapoeder, chilipoeder/cayennepeper en zout
- Yoghurt (alle soorten)
Bereidingswijze:
- Neem een grote of diepe (hapjes)pan en rul hierin het gehakt. Indien je geen gehakt hebt, doe dan een eetlepel olijf- of koolzaadolie in de pan voor een vegetarische versie.
- Voeg de uienringen en de knoflook toe en fruit dit 2 minuten aan.
- Pak een vergiet en giet de bonen en de mais af, voeg deze vervolgens toe aan het gehakt. Bak dit 3 minuten op middelhoog vuur mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprikapoeder en/of chilipoeder/cayennepeper toe, samen met een snufje zout naar smaak. Laat dit 5 minuten op middelhoogvuur bakken onder af en toe roeren.
- Serveer met 2 lepels yoghurt en evt. een paar plakjes avocado.
Recept van Laura,
Diëtist