Gezonde linzenstoof met aubergine en spinazie

Hoofdgerecht
4 personen, 30 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 2 blikken linzen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 uien (wit)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 200 gram spinazie
  • 4 trostomaten
  • 1 paprika
  • 150 gram olijven (1/2 potje)
  • kruiden: al andalus (johnnie de boer, euroma), peper, evt. extra paprika- en komijnpoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 takjes oregano
  • 3 takjes tijm

Bereidingswijze:

  1. Snijd de groenten, ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm een pan met olijfolie en voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Fruit 3 minuten en voeg de groenten toe.
  3. Lek ondertussen de blikken linzen uit en spoel af met water tot dat er geen schuim meer is.
  4. Als de groenten gaar zijn voeg je de linzen en ook de tomatenblokjes toe.
  5. Laat even mee sudderen en voeg ook de spinazie in delen toe.
  6. In tussentijd maak je de takjes tijm en oregano klaar door ze van de steel te halen.
  7. Zodra alle spinazie is geslonken voeg je ook de olijven, kruiden en ook de tijm/oregano toe.

Recept van Joni,
Diëtist en leefstijlcoach