Chocoladecake, feestelijk gerecht
1 cake, 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • eiwit van 1 ei
  • 150 gr magere franse kwark
  • 25 gr agavesiroop
  • 75 gram dadels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 2 handjes notenmix
  • snufje zout
  • amandelschaafsel

Optioneel: extra zoetstof, een reep van 80% pure chocolade
Ook nodig: cake blik, bakpapier en (olijf)olie (spray)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het cakeblik in met olie en bekleed hem daarna met bakpapier.
  2. Wel de dadels even in warm water.
  3. Verpulver de havermout in een keukenmachine.
  4. Doe in een kom en doe de banaan in de keukenmachine. Voeg toe bij het havermeel.
  5. Vervolgens verpulver je ook in de keuken machine de noten. Doe deze er ook bij in de kom.
  6. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg toe aan de kom met de cake mix. Voeg ook het eiwit toe.
  7. Verpulver ook de dadels in de keukenmachine en voeg toe aan de cake mix.
  8. Voeg het cacaopoeder, de agave siroop, de kwark, snufje zout en het bakpoeder ook toe aan de cake mix.
  9. Optioneel kun je de chocolade toevoegen, hak deze eerst fijn in kleine stukjes en voeg het nu ook toe (bewaar een deel voor boven op).
  10. Optioneel kun je ook wat zoetstof toevoegen.
  11. Giet het beslag in het cakeblik.
  12. Top de cake af met het amandelschaafsel en de eventuele chocolade stukjes.
  13. Schuif hem in de oven en bak de cake in ongeveer 40-45 minuten gaar. Kijk tussendoor altijd even want iedere oven is anders.
  14. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de satéprikker nog vochtig is dan is de cake nog niet helemaal gaar. Laat hem dan nog even in de oven staan.

Recept van Joni