Havermout uit de oven

Hoofdgerecht
1 persoon, 25 minuten bereiding

Ingrediënten:

  • 40 gram havervlokken
  • 250 ml (plantaardige) melk naar keuze
  • 1 eetlepel chiazaad
  • ½ gesneden banaan, ½ gepureerde banaan
  • 50 gram blauwe bessen
  • handje amandelen, grof gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • eventueel honing naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng in een kom de havervlokken, chiazaad, amandelen en kaneel. Meng in een andere kom de geprakte banaan, bessen, melk en eventueel honing.
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in je ovenschaal. Ik leg graag een halve banaan in plakjes bovenop om het er mooi uit te laten zien en om de banaan in de havermout te laten smelten. Dit is volledig optioneel, doe gewoon wat je lekker vindt!
  4. Bak vervolgens 20 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is.
  5. Serveer en geniet!

Recept van Liza,
Diëtist en leefstijlcoach