Havermoutpap
1 portie, 10 minuten
Ingrediënten:
- 40 gram havermout
- 200 ml ongezoete soja- of amandelmelk (of halfvolle melk)
- 15 gram noten
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 theelepel agave siroop
- 100 gram rood (diepvries)fruit
- Snufje koek & speculaas kruiden
- Optioneel: pompoenpitten (10 gram), kokosrasp
Bereidingswijze:
- Voeg in een pannetje de havermout en (plantaardige)melk toe. Verwarm voor zo’n 4 minuten tot dat het een pap wordt.
- Verhit ondertussen in een koekenpan het rood fruit, koek & speculaas kruiden, noten en eventueel de pompoenpitten op het vuur. Voeg de agave siroop toe zodat het kan karamelliseren.
- Roer tussendoor beide pannetjes door.
- Zet het vuur uit zodra de pap klaar is.
- Voeg zodra het fruit/noten mengsel klaar is, dit toe aan de pap.
- Meng alles goed door elkaar en doe het in een leuk kommetje.
- Strooi eventueel wat kokosrasp hierover heen en tast toe!
Gerecht: Joni
Diëtist Nijmegen