Havermoutpap
1 portie, 10 minuten

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete soja- of amandelmelk (of halfvolle melk)
  • 15 gram noten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel agave siroop
  • 100 gram rood (diepvries)fruit
  • Snufje koek & speculaas kruiden
  • Optioneel: pompoenpitten (10 gram), kokosrasp

Bereidingswijze:

  1. Voeg in een pannetje de havermout en (plantaardige)melk toe. Verwarm voor zo’n 4 minuten tot dat het een pap wordt.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan het rood fruit, koek & speculaas kruiden, noten en eventueel de pompoenpitten op het vuur. Voeg de agave siroop toe zodat het kan karamelliseren.
  3. Roer tussendoor beide pannetjes door.
  4. Zet het vuur uit zodra de pap klaar is.
  5. Voeg zodra het fruit/noten mengsel klaar is, dit toe aan de pap.
  6. Meng alles goed door elkaar en doe het in een leuk kommetje.
  7. Strooi eventueel wat kokosrasp hierover heen en tast toe!

Gerecht: Joni
Diëtist Nijmegen