Rode kool salade, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram rode kool
- 2 witte uien
- 150 gram champignons
- 1 pakje vegetarische kipstuckjes (bv. AH eigen merk)
- 1 zakje á 80 gram rucola
- 80 gram (ongekookte) bulgur (bv. AH biologische volkoren bulgur)
- Komijnzaad
- Citroengras
- Oregano
- Peper
- zout
- Optioneel: 40 gram feta (light) (bv. van Apetina)
Bereidingswijze:
- Snijd de rode kool, ui en champignons klein.
- Verhit vervolgens in een koekenpan wat olijfolie en voeg de ui en kruiden toe. Fruit in 3 minuten en voeg vervolgens de rode kool toe. Voeg na 3 minuten ook de champignons toe en bak nog zo’n 5 minuten op laag vuur mee.
- Verhit in een andere koekenpan olijfolie en voeg de vegetarische kipstuckjes toe. Bak gaar in zo’n 6 minuten op middel laag vuur.
- Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg vervolgens de Bulgur toe en kook volgens verpakking gaar.
- Snijd ondertussen de feta klein.
- Zet zodra de groentes, de kipstuckjes en de bulgur gaar zijn het vuur uit.
- Serveer de bulgur op het bedje van rucola en plaats daarboven op de groentes.
- Voeg als laatste de kipstuckjes toe.
- Indien je het lekker vindt voeg ook de feta toe.
- Smakelijk!
Gerecht door Joni
diëtist, leefstijlcoach