Rode kool salade, hoofdgerecht
2 personen, 25 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram rode kool
  • 2 witte uien
  • 150 gram champignons
  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes (bv. AH eigen merk)
  • 1 zakje á 80 gram rucola
  • 80 gram (ongekookte) bulgur (bv. AH biologische volkoren bulgur)
  • Komijnzaad
  • Citroengras
  • Oregano
  • Peper
  • zout
  • Optioneel: 40 gram feta (light) (bv. van Apetina)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de rode kool, ui en champignons klein.
  2. Verhit vervolgens in een koekenpan wat olijfolie en voeg de ui en kruiden toe. Fruit in 3 minuten en voeg vervolgens de rode kool toe. Voeg na 3 minuten ook de champignons toe en bak nog zo’n 5 minuten op laag vuur mee.
  3. Verhit in een andere koekenpan olijfolie en voeg de vegetarische kipstuckjes toe. Bak gaar in zo’n 6 minuten op middel laag vuur.
  4. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg vervolgens de Bulgur toe en kook volgens verpakking gaar.
  5. Snijd ondertussen de feta klein.
  6. Zet zodra de groentes, de kipstuckjes en de bulgur gaar zijn het vuur uit.
  7. Serveer de bulgur op het bedje van rucola en plaats daarboven op de groentes.
  8. Voeg als laatste de kipstuckjes toe.
  9. Indien je het lekker vindt voeg ook de feta toe.
  10. Smakelijk!

Gerecht door Joni
diëtist, leefstijlcoach