Met dit recept maak je er veel te veel;
Maar wel met dadels, noten en volkorenmeel!
Met dadels bevatten ze de helft minder suikers;
Dat is wel zo gunstig voor de grootgebruikers
Boordevol vezels en onverzadigde vetzuren;
Lekker bij de thee in de avonduren
Maar al zijn deze ingrediënten heel wat gezonder;
Eet niet teveel want dan krijg je gedonder.
Sinterklaas vindt het niet erg als je ze allemaal opeet;
Maar ProFitt zet jou gerust op een (nog) strenger dieet
Er zitten namelijk toch wel wat calorieën in;
Dus houd jezelf alsjeblieft een beetje in!
Ingrediënten:
150 gram volkorenmeel
8 gram bakpoeder (1/2 zakje)
60 gram vloeibare margarine
50 gram pecannoten
100 gram dadels
1 snuf zout
1 scheutje (soja)melk
1 el vanille aroma
2 el speculaaskruiden
Wat je gaat doen:
1. Maal in een keukenmachine de pecannoten aan gort en doe ze in een mengkom.
2. Voeg 150 gram volkorenmeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden toe aan de noten en mix met een spatel door elkaar.
3. Roer de vloeibare margarine door het mengsel.
4. Maal de dadels met het vanille aroma in de keukenmachine tot een glad mengsel.
5. Voeg daarna het mengsel van meel, bakpoeder, zout en kruiden toe aan de keukenmachine en mix het geheel goed door tot een deeg.
6. Voeg voorzichtig een klein scheutje melk toe om het tot een mooie bal pepernotendeeg te mixen.
7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
8. Draai balletjes ter grote van knikkers en bak de pepernoten gedurende 15-20 minuten gaar. Geef ze even de kans om knapperig te worden door ze af te laten koelen!