Auberginetaartje, voor- of tussengerecht
6 personen, 25 minuten voorbereiden 5 minuten in oven
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 buffel mozarella
- 1 klein pakje tomatofrito
- Pecannoten
- Bakpapier
- Vergiet
- Vloeibare boter
- Peper en grof zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de aubergine in 12 plakjes, snijdt ook de mozarella in 12 plakjes
- Maak de pecannoten heel fijn en doe ze in een schaaltje
- Doe de tomatofrito in een bakje en voeg wat peper en een snufje zout toe
- Pak en vergiet en leg laag voor laag de aubergine plakken erin, bestrooi elke laag met een flink laagje grof zeezout. Laat dit 30 minuten intrekken.
- Spoel de aubergine af en dep ze droog met een theedoek.
- Bak de aubergine vervolgens mooi bruin in de pan, en dep ze opnieuw droog met keukenrol of theedoek.
- Leg de plakken aubergine op de bakplaat, leg op elke aubergine een plakje mozarella en voeg met een lepel een beetje tomatofrito bovenaan toe.
- Doe het geheel 5 minuten in de oven.
- Maak het bord vervolgens op met twee aubergine taartjes en voeg de gekruimelde pecannoten als garnering toe.
- Smakelijk eten!