Auberginetaartje, voor- of tussengerecht
6 personen, 25 minuten voorbereiden 5 minuten in oven

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 buffel mozarella
  • 1 klein pakje tomatofrito
  • Pecannoten
  • Bakpapier
  • Vergiet
  • Vloeibare boter
  • Peper en grof zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijd de aubergine in 12 plakjes, snijdt ook de mozarella in 12 plakjes
  3. Maak de pecannoten heel fijn en doe ze in een schaaltje
  4. Doe de tomatofrito in een bakje en voeg wat peper en een snufje zout toe
  5. Pak en vergiet en leg laag voor laag de aubergine plakken erin, bestrooi elke laag met een flink laagje grof zeezout. Laat dit 30 minuten intrekken.
  6. Spoel de aubergine af en dep ze droog met een theedoek.
  7. Bak de aubergine vervolgens mooi bruin in de pan, en dep ze opnieuw droog met keukenrol of theedoek.
  8. Leg de plakken aubergine op de bakplaat, leg op elke aubergine een plakje mozarella en voeg met een lepel een beetje tomatofrito bovenaan toe.
  9. Doe het geheel 5 minuten in de oven.
  10. Maak het bord vervolgens op met twee aubergine taartjes en voeg de gekruimelde pecannoten als garnering toe.
  11. Smakelijk eten!