Diëten. Het is een term die we allemaal kennen, en misschien heb jij ook al wel eens een dieet gevolgd of misschien zelfs meerdere. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak heb je echte, blijvende resultaten gezien?

De valkuil van diëten
Het probleem met diëten is dat ze meestal gericht zijn op snelle, kortetermijn resultaten. Mensen worden aangetrokken door de belofte van snel gewichtsverlies, maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de langetermijn gevolgen. Veel diëten zijn niet duurzaam op de lange termijn en kunnen leiden tot jojoën, een verstoorde relatie met voedsel en zelfs lichamelijke en mentale gezondheidsproblemen.

De rol van ACT in leefstijlverandering
Bij ProFitt geloven we in een andere benadering. We richten ons niet alleen op gewichtsverlies, maar op duurzame leefstijlverandering. Een van de methoden die we gebruiken is Acceptance and Commitment Therapy (ACT), een evidence-based benadering die zich richt op het vergroten van mentale flexibiliteit en het creëren van een waardevol leven.

ACT leert mensen om hun gedachten en gevoelens te accepteren in plaats van ertegen te vechten, en om zich te richten op wat echt belangrijk voor hen is in het leven. Dit betekent dat in plaats van te focussen op het tellen van calorieën of het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, we mensen aanmoedigen om te luisteren naar hun lichaam, hun intuïtie te volgen en te genieten van een gevarieerd en voedzaam dieet.

Een holistische benadering
Bij ProFitt begrijpen we dat gezondheid meer is dan alleen voeding. Het gaat ook om beweging, slaap, stressmanagement en verbinding maken met anderen. Daarom bieden we een holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij we mensen ondersteunen bij het vinden van een balans die voor hen werkt.

Een leven zonder diëten
Het is tijd om afscheid te nemen van het concept van diëten en te streven naar een gezonde levensstijl die voor de lange termijn werkt. Bij ProFitt helpen we mensen om hun relatie met voeding te herstellen, hun zelfvertrouwen te vergroten en een leven te leiden dat in lijn is met hun waarden en doelen.

Dus laten we samen het stigma rond diëten doorbreken en streven naar een wereld waarin gezondheid en welzijn voorop staan. Bij ProFitt zijn we er klaar voor om je te ondersteunen op je reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Liza van Bussel, april

ProFitt Fan!

Interesse in meer praktische voedingstips en bruikbare informatie?!
Volg ons op Insta!

ProFitt’s insta!