Sport en voeding

//Sport en voeding
Sport en voeding 2018-11-30T12:16:01+01:00

Sport en voeding wordt vaak onderschat. Om goed te kunnen presteren heb je de juiste voeding nodig. Of je nu topsporter of recreatiesporter bent, een goede voeding helpt je bij het behalen van betere sportprestaties en een sneller herstel na inspanning.

Sportvoedingsadvies:

Sportvoeding is heel individueel. Als sportdiëtist kijken we zorgvuldig naar jouw trainingsschema en letten daarbij op de duur, intensiteit en de tijden waarop je traint. Daarnaast kijken we naar je persoonlijke smaak en voorkeuren en stellen een sportadvies op maat op.

Bij het opstellen van je persoonlijke sportdieet kijken we naar de juiste verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vocht en de juiste tijdstippen waarop je eet. In het advies houden we dus specifiek rekening met wat je eet en drinkt vóór, tijdens en na de training. Ook geven we advies en beantwoorden vragen over het tot je nemen van extra vitamines, mineralen en voedingssupplementen.

We hebben al vele (top)sporters succes begeleidt bij de voorbereiding op hun marathon, de Alpe d’Huzes, de Nijmeegse vierdaagse en andere sportevenementen. We kunnen ook jou helpen bij het verbeteren van jouw sportprestaties door je individueel te begeleiden. Heb je ook interesse in begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sportvoedingsvoorlichting:

Naast individuele begeleiding van sporters, hebben we ook ervaring met advies over voeding bij sportteams en sportclubs en geven we diverse voorlichtingen over voeding en bewegen.