De gezondheidsraad heeft gisteren de nieuwe richtlijnen goede voeding uitgebracht met onderstaande speerpunten:

– Eet dagelijks ten minste 200 gram groente en ten minste 200 gram (2 porties) fruit
– Eet dagelijks ten minste 90 gram (3 sneetjes) bruin brood, volkorenbrood of andere volkorenproducten
– Eet wekelijks peulvruchten
– Eet ten minste 15 gram ongezouten noten per dag
– Neem enkele porties zuivel per dag, waaronder melk of yoghurt
– Eet een paar keer per week vis, bij voorkeur vette vis
– Drink dagelijks drie koppen thee
– Vervang geraffineerde graanproducten door volkorenproducten
– Vervang boter, harde margarine en bak-en braadvetten door zachte margarine, vloeibaar bak- en braadvet en plantaardige oliën.
– Beperk de consumptie van rood vlees en met name bewerkt vlees
– Drink zo min mogelijk suikerhoudende dranken
– Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag
– Beperk de inname van keukenzout tot maximaal 6 gram per dag

Wil je deze richtlijn in een passend advies op maat zien? neem dan met ons contact op voor een afspraak. We maken dan een plan op maat waar we deze nieuwe richtlijnen in verwerken.