Alpe d’HuZes: Respect voor deelnemers!

Op 6 en 7 juni a.s. beklimmen duizenden fanatieke wielrenners meerdere malen de Alpe d’Huez, de beroemde berg uit de Tour de France. Onder het motto ‘Samen naar de top voor de overwinning op kanker’ zamelen ze geld in. Met dit geld leveren ze een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de ziekte kanker. Deze inspanning verdient om meerdere redenen respect: het doel én de voorbereiding.

In 2011 leverde de actie maar liefst 20 miljoen euro op. Sporters zoeken uitdagingen en doelen. De deelnemers van dit jaar zullen er dus ongetwijfeld naar streven de opbrengst van vorig jaar te overtreffen. En al die ambities en doelen komen ten goede aan de strijd tegen kanker.

Luisteren naar je lichaam

Ik ken diverse wielrenners die deelnemen aan Alpe d’HuZes. Sterker nog, ik begeleid er ook een aantal. Ik weet daarom dat een goede voorbereiding vereist is voor een dergelijke krachtinspanning. Je leeft een aantal maanden bewust toe naar een doel. Minimaal zesmaal die berg op. Opgeven is geen optie! Op de dag van de race moet jouw lichaam dus in goede vorm zijn. En daar werk je aan, je maakt honderden kilometers tijdens je voorbereiding. Daarnaast verzorg je jouw lichaam goed. Je leert om te luisteren naar je lichaam. Soms doe je extra krachtoefeningen. Maar ook rust is van groot belang: structuur in je slaappatroon aanbrengen bijvoorbeeld. En op de momenten dat jouw lichaam er om vraagt is het goed een sportmassage te ondergaan. Dit alles met het doel topfit aan de start van de Alpe d’HuZes te verschijnen.

Voeding

Met trainen, rust en lichamelijke verzorging ben je er nog niet. Vergeet vooral de goede en gezonde voeding niet. De juiste voeding is de brandstof van je lichaam en zorgt voor de energie die je nodig hebt om jouw motor optimaal te laten functioneren op Dé Dag. Dit lijken vanzelfsprekendheden, open deurtjes. Maar het is moeilijker dan je denkt. Want ook in het zorgvuldig selecteren van het juiste voedsel moet je balans vinden. En dat is lastig. Maar niet onmogelijk! Zeker met hulp van je directe omgeving kom je een heel eind. En wil je een beroep kunnen doen op professionele hulp? Denk dan eens aan ProFitt!

Wij helpen je graag met je voorbereiding of sportdieet. Ben je ook van plan deel te nemen aan Alpe d’HuZes of een ander sportevenement? En wil je advies over een goede voorbereiding en een gezond en verantwoord eetpatroon? Neem dan vooral contact met me op! Tijdens een intake kunnen we beoordelen wat ik voor je kan betekenen.

Groeten Pleun

[fblike style=”standard” float=”left” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

Door | 2012-02-25T13:50:57+01:00 februari 25th, 2012|Blog|0 Reacties

About the Author: